Inainte de Wim Hoff, a fost......Maurice Daubard

Updated: Jun 10

Maurice Daubard, apreciat profesor al practicii tibetane tummo, a murit la 92 de aniProfesor la Uniunea Europeană de Yoga (U.E.Y.) din 1971, lector internațional în Yoga, specialist în reglarea termofiziologică, Maurice Daubard și-a făcut un nume în predarea Yoga Tummo și a învățăturii sale despre „Sankalpa și autodepășire”.

Reputația sa a depășit granițele Franței și este recunoscut și respectat de colegii săi, atât pentru activitatea în ​​domeniul yoga, cât și pentru experiențele sale extraordinare, provocările personale și viața lui total devotată celorlalți.


Tummo ( „foc interior” sau „căldură psihică”) este o practică de yoga tibetană care implică diverse exerciții incluzand controlul respirației și concentrarea intensă sau vizualizarea. Tummo, totuși, a devenit cel mai bine cunoscut pentru un obiectiv foarte practic în Tibetul rece: este folosit pentru a genera suficientă căldură corporală pentru a supraviețui peste noapte în munți, fără a beneficia de surse exterioare de căldură. Această practică a fost făcută cunoscută inițial în Occident prin scrierile unei franceze, Alexandra David-Neel (1868–1969), care a explorat India și Tibetul în 1911, [mai mult, aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Tummo ]Maurice Daubard [născut în 1930 la Paray-le-Monial] a crescut cu probleme de sănătate. Suferind de tuberculoză, pleurezie, scolioză, anemie, decalcifiere, a descoperit yoga la 23 de ani, într-un sanatoriu, datorită unui preot care era misionar în India. De atunci "aduce omagiu frigului" - și stăpânirii de sine.

În august 1972, la cariera Montaret, lângă Souvigny, a plonjat de la o înălțime de 32 m.

Pe 14 ianuarie 1995, la primăria satului Moulins, în fața unui public numeros, a rămas 55 de minute, scufundat în gheață. La 71 de ani, încă pedala la o altitudine de 5.000 m între Lhasa și Kathmandu.

"Nu-mi plac cuvintele „rezonabil” și „imposibil”, viata trebuie pusa la incercare” - spunea el.

S-a dedicat predării yoga din 1970.

La „Pirolin”, în Saint-Aubin-le-Monial, a înființat Centrul internațional de yoga și tummo.

Într-unul dintre interviurile sale, Maurice Daubard explică acest lucru [referitor la practica tummo]: „Frigul dă energie, întărește organismul și întârzie îmbătrânirea prematură. »

"Inainte de Wim Hoff, a fost Maurice Dubard":

https://www.reddit.com/r/BecomingTheIceman/comments/mhw3c2/before_wim_there_was_maurice_daubard_very/


https://www.wimhofmethod.com/tummo-meditation


Mai mult:

https://www.mauricedaubard.com/extremes.htm


https://www.lamontagne.fr/saint-aubin-le-monial-03160/actualites/je-cherche-l-exaltation-interieure_137359/


https://www.lamontagne.fr/moulins-03000/actualites/performance-de-yoga-samedi-a-moulins-maurice-daubard-en-lethargie_11182040/


https://www.lamontagne.fr/moulins-03000/actualites/rencontre-avec-maurice-daubard-le-yogi-des-neiges-qui-vit-et-enseigne-a-saut-aubin-le-monial_12680691/


https://www.lejournalduyoga.com/articles/view/108/261-maurice-daubard-lexalte-amoureux


https://www.lamontagne.fr/moulins-03000/actualites/rencontre-avec-maurice-daubard-le-yogi-des-neiges-qui-vit-et-enseigne-a-saut-aubin-le-monial_12680691/


15 views0 comments