top of page
photo_5886425165510852814_x.jpeg
ERASMUS Parteeneriate la scara mica: Image
unsplash-D_q7kki5ong_edited_edited.jpg

ERASMUS - Parteneriate la scară mică:


Proiectul "CREȘTEREA CALITĂȚII VIEȚII ADULȚILOR 65+ CU OPORTUNITĂȚI REDUSE  DIN BUCURESTI ȘI ROMA"


Este un proiect european ERASMUS+, al carui Contract de finantare a fost semnat de Grupul Național de Studiu si Practica Yoga si Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale in 01.11.2023.

Data inceperii proiectului este 01.11.2023, data finalizarii este 30.12.2024.
Partenerii Grupului National de Studiu și Practică Yoga in acest proiect sunt: Institutul de Gerontologie si Geriatrie “Ana Aslan” – Laboratorul de Gerontopsihologie si Sarva Yoga International – Italia.
Cuvintele cheie si totodata prioritatile proiectului sunt: incluziune, promovarea egalitatii si a non-discriminarii, imbatranirea activa, sanatate si bunastare fizica si mentala.
Inaintarea in varsta poate veni cu o serie de parametri nedoriti: mobilitate redusa, izolare, anxietate, depresie si pierderi de memorie, participare redusa la activitati sociale, inclusiv la activitati de invatare.

Obiectivul principal al proiectului consta in cresterea calitatii vietii adultilor cu varsta de peste 65 de ani (65+) cu oportunitati reduse din motive de varsta, sanatate, venit, bariere sociale, prin dezvoltarea autoconstientizarii asupra corpului, respiratiei, emotiilor, gandirii, in vederea includerii si participarii lor active in viata sociala.
Pentru atingerea acestui obiectiv, instructorii GNSPY, impreuna cu partenerii SARVA Yoga International si Institutul “Ana Aslan” vor concepe un Syllabus pentru 12 sesiuni de yoga destinate special adultilor de 65+ cu oportunitati reduce.
Grupul tinta care va beneficia, gratuit, de acest curs de yoga de 12 sesiuni va fi format din 15 cursanti GNSPY si 15 persoane care nu au practicat vreodata yoga (recomandate de cursantii nostri), in total 30 persoane din Bucuresti. Acelasi numar de persoane, format in acelasi fel, va fi selectat si in Roma.
Echipa Laboratorului de Gerontopsihologie de la Institutul “Ana Aslan” are responsabilitatea stabilirii profilului optim al participantilor la grupul tinta, in functie de care vor fi selectati participantii. Aceeasi echipa urmeaza ca, pentru grupul tinta constituit, sa efectueze teste specifice la inceputul si sfarsitul desfasurarii cursului de 12 sesiuni de yoga, precum si la trei luni de la terminarea acestuia, pentru a determina dinamica indicatorilor care masoara calitatea vietii participantilor la proiect. Aceiasi indicatori vor fi masurati la Roma si transmisi spre centralizare si concluzii partenerului Institutul “Ana Aslan”.
Un alt obiectiv important al proiectului il constituie instruirea a 10 instructori de yoga din Romania si 10 instructori de yoga din Italia, in conformitate cu continutul, semnificatiile, metoda de predare si evaluarile specificate in Syllabus-ul mentionat, astfel incat, dupa atestarea corespunzatoare, acestia sa-si poata asuma in viitor predarea acestor 12 sesiuni de yoga (sau a altor programe specifice adultilor de 65+ cu oportunitati reduse).
La final, rezultatele proiectului vor fi diseminate in Romania si Italia, la centre de zi pentru persoane in varsta, la cabinete medicale, la federatii europene de yoga, precum si in sesiuni stiintifice sustinute de echipa Institutului “Ana Aslan”.

 Disclaimer: „Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”


Echipa de Proiecte Internaționale a GNSPY

ERASMUS Parteeneriate la scara mica: About Us
ro-finantat-de-uniunea-europeana_pos-7940a675_edited.jpg
ERASMUS Parteeneriate la scara mica: Image
ERASMUS Parteeneriate la scara mica: Pro Gallery
bottom of page