top of page

Annick de Souzenelle - "Marea intoarcere"

Updated: Jun 19, 2023

(aparuta la Editura Herald, in traducerea lui Mihai Laurentiu Ganj)


În luna a șaptea de sarcină, fătul își schimbă poziția în uterul ma­tern, orientându-se astfel încât să se nască mai ușor. Această mișcare de întoarcere simbolizează pregătirea pentru noua viață. Dar, cum omul este alcătuit după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, iar microcosmo­sul uman reproduce la scară vizibilă întregul macrocosmos, ce ar putea simboliza această „întoarcere” la nivelul Universului, sau măcar al pla­netei pe care trăim?

Sunt întrebări cărora Annick de Souzenelle le-a simțit relevanța, urmărind răspunsuri de-a lungul întregii sale vieți pline de căutări sem­nificative articulate cu măiestrie în opera sa. Această nouă carte a lui Annick a avut nevoie de numai șapte luni de pandemie pentru a vedea lumina tiparului. La 97 de ani, cu o înțelepciune care dovedește că bo­găția interioară poate fi adunată în timp, autoarea abordează capitolul 5 al Facerii, cel al genealogiei lui Adam, ce cuprinde succesiunea pa­triarhilor, de la Cain și Abel până la Noe. Ea descoperă că acești mari strămoși simbolizează fiecare un anumit moment al dezvoltării umane, ajutându-ne să ne apropiem de înțelegerea profundă a ființei noastre și a lumii în care trăim.


„Mă opresc o clipă pentru a mărturisi cititorului dificultatea pe care o resimt în a scrie ceea ce urmează: deoarece momentul în care aștern aceste rânduri este de asemenea cel în care marele fetus adamic își începe mișcarea de întoarcere în matricea cosmică. Rădăcinile sale «pământ» trosnesc prin toate părțile și conduc la o preocupare ecologistă și la un curent orientat spre mâncărurile bio, atât de importante pentru o reînnoire a pământului, dar atât de fragile prin frica neauzită față de tot ceea ce amenință viața sa animală”.


„Trebuie să ne punem pe umerii noștri un cap nou, dotat cu o logică ternară, capabil să depășească toate contradicțiile generatoare de moarte în sistemul binar, pentru a putea să ne înălțăm până la Izvorul Realității, care este Trei și Unu.”

Annick de Souzenelle
In curs de aparitie la Editura Herald:

Annick De Souzenelle - Marea intoarcere. Genealogia lui Adam - Simbol si interpretare pentru omul modern Colectia: ARHETIP Traducator: Mihai Laurentiu Ganj


22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page