top of page

Cercetarea stiintifica a Yogai: Experimentele lui Alice si Elmer Green cu Swami Rama

Updated: Sep 26, 2023

desfasurate la Research Department of the Menninger Foundation*






În anii 1960, Clinica Menninger l-a studiat pe Swami Rama, un renumit yoghin, investigând în mod specific capacitatea sa de a exercita controlul voluntar al proceselor corporale (cum ar fi bătăile inimii), care sunt în mod normal considerate involuntare, autonome), precum și Yoga Nidra.


La începutul explorării noului domeniu al biofeedback-ului, Elmer și Alyce Green au dezvoltat o strategie de studiere a indivizilor cu abilități neobișnuite de autoreglare psihofiziologică. Această strategie a oferit o modalitate folositoare de a determina posibilități și limite în noul domeniu.


În selecția de mai jos, „Biofeedback and Yoga”, din The Five Minute Hour, publicată de Geigy Pharmaceuticals, Ardsley, NewYork, în 1974, Elmer Green detaliază cum s-a dezvoltat aceasta arie de specialitate de studii dezvoltate, și ceea ce s-a învățat din investigațiile cu un yoghin indian - Swami Rama.



BIOFEEDBACK AND YOGA


Elmer E. Green,

Ph.D.,Director, Voluntary Controls Program

Research Department, Menninger Foundation,

Topeka, Kansas


Când am avut șansa să contactam un swami din Rishikesh, India, pentru proiectul nostru despre „controlul voluntar al stărilor interne”, am acceptat cu nerăbdare oportunitatea. Ceea ce ar putea avea de spus despre tehnicile care au ca efect disparitia a pulsului, oprirea durerii, oprirea inimii, ar putea fi util pentru înțelegerea atât a sănătății psihosomatice, cât și a psihoterapiei, pentru că, pe lângă „dezactivarea” diferitelor funcții, se presupune că le-ar putea activa din nou. Mulți oameni își pot perturba inimile. Mii de pacienți psihosomatici în fiecare zi. Probabil, ei au răspuns la stresul psihologic într-un mod normal la început, cu activarea normală a sistemului nervos, dar, după cum a subliniat Wilhelm Reich cu mult timp în urmă, dacă au permis ca răspunsul să devină cronic, boala psihosomatică s-a dezvoltat. Dacă controlul voluntar înseamnă ceva, trebuie să includă „oprire”, dar de asemenea și „acordare”, armonizare.


Mai mult:


De asemenea, si :


Dr. Elmer Green și echipa sa de cercetare de la Clinica Menninger călătoresc în India pentru a efectua studii despre interactiunea minte-corp cu yoghini. Aplicațiile biofeedback-ului sunt explorate combinând yoga și tehnologia occidentală:





The pioneering work of Elmer Green, the father of biofeedback, and his wife Alyce.:






Clinica Menninger

https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/menninger-foundation



25 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page