top of page

MOECIU 2012

YOGA: „RECTITUDINEA ÎNTRE 1 și 12"

MOTTO: „FAC CÂT POT, DAR CÂT POT FAC" 10 ZILE în care tot ce este în noi își poate recâştiga RECTITUDINEA!

Vi se pare ciudat un asemenea titlu pentru un stagiu de Yoga? Si mie, dacă nu l-aş fi forjat eu insumi. Sunt aici două puncte de plecare si totodată de reper:

1) Cele 12 vertebre ale zonei toracale. 2) Al 12-lea ceas...

1) Pe de o parte zona dorsala (toracal), este o oglindă nu doar a intregii coloane vertebrale ci şi a intregii fiinte, plasată fiind sub cervicale (dubla legătură cu creierul) şi bazin & pelvis perineu (legătura cu eliminarea, reproducerea şi deplasarea) Din ea fåsnesc prin orificiile de conjugare nervii rahidieni, ea e sediul maturitătii fiinţei, dar şi a aşa numitului Prezent al Prezentului (conform anatomiei temporale) între vertebrele T5-T6 integrand orice clipă de prezent trăită vreodată. Şi este intr-o relaţie de rezonanta activă cu tot ceea ce este 12 în noi şi in jur: 12 ore, 12 luni, 12 zodii, 12 meridiane de acupunctură, 12 apostoli, ca să vorbim doar de cele ştiute de toţi. Şi câte mai avem de descoperit in, intre şi in jurul celor 12 vertebre!

2) Cât despre al 12 ceas, sunt atât de multe de spus, incât mai bine lăsăm locul practicii. E vorba de ultimul rågaz oferit in acţiunile noastre ca să le putem corecta. Nu e vorba de Mayaşi sau de 2012, ci de posibilitatea de a ne îndrepta cât mai multe dintre neindreptările noastre interioare, fizice, morale, conceptuale, comportamentale şi sufleteşti. CE (VA) PROPUNEM? Una din cele mai complete serii de intinderi, elongaţii şi etirari (a nu se confunda!) bazate pe gesturi (hastas), kriyas, asanas vibhaga pranayamas (controlul lobular al respiratiei), vizualizări, dhyanas, combinaţii mudras, yantras, mantras. Şi toate astea pentru a desface nodurile si fasările din coloană, din centuri din umeri, coate, poignet-uri solduri, genunchi. glene degete de la maini si de la picioare din respiratie si din modul de simti gandire si actiune

Si cum tehnicile de Yoga acţionează simultan pe toate planurile Fiintei, inseamnă că practic tot ce este in noi isi poate recâştiga RECTITUDINEA aplicând legea ..FAC CAT POT, DAR CAT POT FACT Dar ca să reuşim, primul lucru este să ajungem la Moieciu de Sus.

Yogacharya Mario Sorin VASILESCU ZEN: „ÎNVAȚĂ SĂ TE OPREȘTI !”

Moeciu - Rectitudinea : About

YOGA: „RECTITUDINEA ÎNTRE 1 și 12"

moeciu2012.png
Moeciu - Rectitudinea : Image
bottom of page