top of page

Din cauza Covid 19, stagiul este amanat

|

Moieciu de Sus

Stagiul de vară Moieciu 2020

Registration is Closed
See other events
Stagiul de vară Moieciu 2020
Stagiul de vară Moieciu 2020

Time & Location

Din cauza Covid 19, stagiul este amanat

Moieciu de Sus, Moieciu de Sus 507134, Romania

About the event

Tema stagiului: ”Egonica” - cei 8 pași -

Pentru toţi cei ce au avut privilegiul întâlnirii cu Mario şi cu Yoga, Moieciu este referenţialul geografic ce numeşte esenţa experimentului spiritual radiat în jurul Maestrului, timp de mai bine de două decenii.

Împlinirea a 30 de ani de la primul stagiu Moeciu, ne invită moral la a reconsidera – mai mult decât o facem în fiecare dintre orele şi zilele noastre de practică și predare – multivalenţa tezaurului tradiţiei primit. De aceea, propunerea acestui Moieciu aniversar este onorarea efortului integrator al lui Mario, căci Egonica este numele dat de Mario corpusului de principii decantate din practica tradiţiei, aplicabile teritoriului existenţial limitativ al omului.

Fundamental, Egonica este studiul atitudinal ce explorează treptele recunoaşterii, apropierii şi împrietenirii cu limita. De la limita articulaţiilor, a fiziologicului şi până la cea a destinului şi cunoaşterii, Egonica reprezintă dinamica experienţei conştiente a libertăţii între hotarele închise ale formelor de manifestare ale propriei vieţi. În registrul său sublim, Egonica amorsează procesul transcenderii limitei.

Limita se dezvăluie doar prin mişcare şi prin apropierea faţă de acel ceva ce poate fi doar intuit iniţial. Doar prin a face, fiecare dintre noi ajunge să îşi cunoască atât în calităţile, cât şi limitările. Aşadar, stagiul de Egonică a anului 2020 este invitaţia la descoperirea conturului personal în filigranul mişcării, în delicateţea procesului respirator şi în invizibila urmă a destinului străbătut.

Ne propunem o reflecție asupra limitei limitei, pornind de la celebrul răspuns dat de un maestru al unui alt veac, polemicii iscate între discipoli, pentru a stabili ce este mai important: efortul omului spre Dumnezeu sau grația Divină oferită omului. Maestrul a spus: „Indiferent cum, când omul face un pas către Dumnezeu, Dumnezeu face șapte pași către om.”

Vom așeza în mijlocul acestui stagiu, pentru înnobilarea efortul nostru, pe invitatul special al Şcolii, dr. Jacques Vigne, psihiatru francez, profesor de Yoga, autor a 17 cărți despre Yoga, psihologie și neuroștiințe şi prieten al școlii noastre (mai multe despre dr. Jacques Vigne puteți afla pe http://www.jacquesvigne.com/).

Share this event

Event Info: Events
bottom of page