top of page

MOECIU  2006

Seminar dedicat lui Annick de Souzenelle şi lucrării sale "Simbolismul Corpului Uman"


Fiecare seminar de vară de la Moeciu a adus ceva nou, mai bine zis a reînviat de

fiecare dată ceva din realitatea fiinţei şi a relaţiei ei cu ea însăşi şi cu lumea înconjurătoare. E de ajuns să recitim lista subiectelor anilor trecuţi: o călătorie, pe cât de fantastică, pe atât de reală şi de concretă în fiinta noastră şi prin ea, în Univers. In Realitate. Dar niciodată nu s-a ivit ca acum prilejul de a întelege Motivatia Fundamentală a trupului omenesc, Rostul fiecărei părticele din noi, al fiecărui membru, organ, aparat şi sistem.

MOECIU 2006 propune redescoperirea vie, nu doar a conceptului psihologic şi a ecuaţiilor psihosomatice care stau la baza corpului şi a părţilor sale,

CÂT MAI ALES A ROSTULUI LOR DIVIN.

Şi de care depinde absolut orice moment din destin şi din viaţă. Adică de ce am fost construiţi aşa de Creator. De ce şi prin ce am fost dotaţi cu tot ce e necesar pentru a ne regăsi pe noi şi pe El. Stagiul din acest an nu intră în domeniul religios, dar ne poate deschide extraordinar spre necesitatea şi bucuria propriei noastre credinţe şi spre înţelegerea vieţii noastre.

In încercarea aceasta ne este de un ajutor nepreţuit acel monument numit "Simbolismul Corpului Uman", scris de Annick de Souzenelle, cea despre care, descoperind-o în faţa sa în Sf. Biserica Silvestru, Parintele Galeriu a strigat efectiv celor care tocmai asistaseră la slujbă, "Oameni buni, priviți! Priviţi-o pe femeia unică, femeia care a avut curajul să recitească şi mai adânc Biblia şi fiinta umană!"

Vom veni, pentru prima oară de la scrierea cărţii, în întâmpinarea spuselor lui Annick cu exerciţii, multe în premieră, din Yoga, Tsimtsoum şi din alte discipline, pe cât de accesibile, pe atât de eficiente pentru mintea, sufletul şi trupul nostru. Şi vom comunica, învăţând unii de la alţii, şi toţi de la Realitate. Programul stagiului Zilnic, 6 ore de ateliere de yoga, susţinute de Yogacharya Mario Sorin Vasilescu şi de echipa de instructori formatori, absolvenţi ai Şcolii Naţionale de Instructori Yoga din cadrul G.N.S.P.Y. De luni pană vineri, între 8 şi 9 dimineata - ateliere Zen - Zazen (Sodo Zen) şi exerciţii de Zen Rinzai (tema în acest an este "CALEA").

Pentru înscrieri şi informații despre activităţile G.N.S.P.Y. • sunați-ne la: 021-340 24 63; 0741-019-309 • vizitaţi-ne la http://www.gnspy.org/ • trimiteţi un e-mail la gnspy@gnspy.org • vizitați-ne: - în fiecare joi, între orele 17 şi 18, la sediul nostru, până la data de 27 iulie 2006 Sediul nostru este în Bucureşti, în fostul Teatru Rapsodia Română, intrarea din Str. Blănari nr.19, etaj 2, Sala de balet

2006%20-%20Moeciu%20-%20AFIS%20-%20Simbolismul%20Corpului%20Uman_edited.jpg
Moeciu Simbolismul: Image
bottom of page