Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaTrairi dupa primul trimestru


Buna ziua !

Am fost asa de hotarat la inceput sa scriu imediat dupa ultimul atelier de la Dalles, asa cum vorbisem cu dumneavoastra, dar am simtit ca mai e nevoie sa inteleg unele aspecte.
Cand realizezi un lucru in experienta directa, ai impresia ca toate cartile citite pana atunci sunt jucarii pentru copii.
Acum sunt in al doilea an de Yoga, dar simt ca de-abia am inceput, nu ca anul trecut nu as fi acordat importanta, dar anul acesta am simtit la un nivel mai profund. Poate ca eu am avut nevoie de un an pentru a incepe sa invat sa ma ascult. Nici nu am pretentia ca am invatat sa ma ascult, de asta am precizat ca am inceput sa invat.
Cred ca problema cea mai mare pana acum a fost ca nu am crezut cu adevarat ca sunt momente in care eu nu sunt eu. Consider ca lectiile de anul acesta de la Dalles au fost foarte importante ma directiona in acest sens. Mintea imi punea piedici cand incercam sa ma desprind si sa simt ce este dincolo de ea. Aproape ca si cum incerca sa ma linisteasca spunand ca este doar pericol si ca nu are niciun sens sa ajung acolo. Asa sa fi reusit sa jongleze cu mine pana acum de nu am reusit sa vad. Saltul s-a produs insa, am reusit sa privesc si dincolo, dar cand imi era lumea mai draga m-am pomenit tras inapoi, parca aveam lesa ( si poate chiar asa, sunt de atata timp sub stapanirea mintii incat a ajuns sa puna si lesa J ). Oricum, in ultima perioada s-a inmuiat si am apucat sa mai iau cate o gura de aer, care imi da forte proaspete de fiecare data. Lupta a capatat viata, o simt vie in mine.
Egoul este dragonul cu care se lupta eroii antici, sarpele din Geneza si balaurul sfintilor ?
Pana acum am mai incercat sa practic anumite stiluri de arte martiale, respectiv Wushu si Aikido, ultima facandu-mi o impresie foarte buna, insa nu m-au dus in directia corecta, in interior. La Budo-Zen vin doar de un trimestru, sunt inca mic invatacel, dar observ ca duce lupta in interior, acolo unde se si poarta adevaratul razboi. Si asta a contribuit la faptul ca sunt acum aici asa; si ma simt in sunt, mai mult ca niciodata.
Altfel spus, ma simt mai vesel si binedispus, sunt in stare sa accept mai multe situatii fara sa ma identific cu ele si sa cad in plasa gandurilor obsesive. Ma bucur de ce este, incerc sa ma bucur si de ce nu este. Simt viata mai din plin.
Va multumesc pentru rabdare si bunavointa !
Sarbatori fericite si multa sanatate !

A... G...

Alte articole din categorie:

Trairi dupa primul trimestru
"Repere" care au disparut
teama de Dumnezeu
Lucrurile invatate din Yoga
"De ce Aici? De ce Acum? De ce Asa?"
Zambetul..
Un Paste Fericit
Sa respir... sa ma las respirata
M-am nascut intr-o zi de .......
Udana Jayat
Satya
Despre iubirea de Dumnezeu
Caderile de energie
Dialog cu Criticul meu Interior
O lectie despre infrapersonalitati(c) 2002-2018 www.gnspy.org