Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaTICURILE VERBALE

APAR CA URMARE A UNEI DEREGLARI A TENSIUNII NERVOASE LA NIVEL CEREBRALESTE POSIBILUL REZULTAT AL ACUMULARII SI REFULARII AGRESIVITATII PE FONDUL UNUI CARACTER FOARTE EMOTIVSI EFECTUL UNEI EDUCATII RIGIDE SI PERFECTIONISTE PRIMITE IN COPILARIEESTE O MANIERA DE A
NE EXPRIMA SI EXTERIORIZA AMARACIUNEA SI NELINISTEA ASCUNSE IN ADANCUL PERSOANEIDE NOTAT CA TICURILE SUNT DE CIRCA 4 ORI MAI RASPANDITE LA BARBATI DECAT LA FEMEI! EXPLICATIA? TICURILE APAR CA URMARE A CONFLICTULUI COPILULUI CU AUTORITATEA ADULTA, MAI ALES CEA PATERNALA. ORI FETELE AU STRUCTURAL UN GRAD SPORIT DE RECEPTIVITATE FATA DE AUTORITATE SI FATA DE IMPUNERILE ACESTEIA

TICUL ESTE CA O “AGATARE” DE CELE ASCUNSE IN

NOI,
CA
O ATENTIONARE DAR SI CA O OCAZIE BLOCATA DIN FASA DE A NE SPUNE PASURILE
EXERCITII:- PRINCIPALUL EXERCITIU DE AMELIORARE, CHIAR DE ELIMINARE A TICURILOR VERBALE ESTE ACELA DE A NE DA VOIE SA SPUNEM CU VOCE TARE(!) EXACT CEEA CE NE STA PE SUFLET, SA NE SPUNEM NEVOILE REALE

- DE REMARCAT CA EXERCITIUL SE POATE FACE LA INCEPUT IN SOLITUDINE, IN FATA UNEI OGLINZI DE PILDA, PE DURATA A 15 – 20 DE MINUTE (DAR E BINE SA NU NE ZGARCIM CI SA NE DARUIM TOT TIMPUL NECESAR, MERITA!)

- SI E FOARTE INTERESANT CA DE MULTE ORI, DIN PRIMELE SEDINTE DE VORBIT CU VOCE TARE OGLINZII, TICURILE SE RARESC SAU DEA DREPTUL DISPAR, REVENIND INSA IN PRIMELE STADII IN SITUATIILE OBISNUITE DE VIATA. CONTINUAND INSA PRACTICA, TICURILE SE VOR ESTOMPA PANA LA DISPARITIE, LA UNII BRUSC, LA ALTII GRADAT.

- PE FONDUL EXERCITIULUI (E FOARTE BINE DACA MAI INTAI PURCEDETI LA A INTOCMI O LISTA CAT MAI COMPLETA A CELOR CE VA FRAMANTA IN INTERIOR, DIN CEA MAI FRAGEDA COPILARIE SI PANA LA NEVOILE SI NELINISTILE ACTUALE) PUTEM ALTERNA ROSTIREA CU TACERILE IN CARE NE ASCULTAM ECOURILE VOCII.

- DEASEMENEA, PUTEM ALTERNA ROSTIREA VERBALA A DOLEANTELOR, NELINISTILOR SI FRAMANTARIOR CU CEA STRICT MENTALA, ARTICULAND IN MINTE CAT MAI CLAR CUVINTELE (IDENTIC CU MODALITATEA DE A REDUCE BALBAIALA!) DAR SI FIIND CAT MAI FLUENTI IN ROSTIREA MINTALA.
E USOR DE REMARCAT CA IN ROSTIREA MENTALA TICURILE SUNT INEXISTENTE
.

- CAND VA DATI SEAMA DE UN TIC, NU VA ENERVATI, NU VA CRITICATI, NU VA PROMITETI NIMICDOAR REPETATI DE MAI MULTE ORI FRAZA FARA TICUL RESPECTIV!

- ALTA VARIANTA CONSTA, DACA SUNTETI SINGUR IN EXERCITIU, SA REPETATI PANA LA SATURATIE (AMUZANDU-VA!) RESPECTIVUL TIC.

AICI ESTE INSA BINE SA FITI IN OBSERVATIA UNUI LOGOPED.

- DESI MAI EXISTA INCA MULTE ALTE EXERCITII (DACA VA INTERESEAZA, SCRIETI-NE!) TERMINAM RECOMANDANDU-VA SA LUATI UN CAIET SI UN CREION SI SA INCEPETI ROSTIREA, IAR CAND APARE UN TIC, TRANSCRIETI RESPECTIVA PROPOZITIE DAR FARA TICUL IN CAUZA. INCA ODATA, NU VA ZGARCITI CU TIMPUL AFECTAT EXERCITIULUI.

DATI-VA VOIE SA FITI GENEROSI CU

VOI,
CA

Alte articole din categorie:

Credinta
Proiectul "De vorba cu Bunicii"
Petitie la CNA privind reclamele Romtelecom
Oferta Telecom si managementul Blasfemiei
Moş Crăciun
pentru Rosia Montana(2)
pentru Rosia Montana
Uite de ce iesim in strada pentru Rosia Montana
Am amplasat primele 5 corturi pentru Rosia Montana in Bucuresti, dar avem nevoie de voluntari!
B*una pe zi
Durckheim - Cateva riscuri de practicã improprie a exercitiilor spirituale
EXERCITIU (SI) PENTRU COXATROZA
Afectiuni ale Coloanei
FICATUL
TICURILE VERBALE(c) 2002-2018 www.gnspy.org