Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaTabara de Yoga de la Moieciu - 2018: "Inceputuri..."

Programul stagiului de vara - Moieciu - 20-29 iulie 2018

Prima intalnire a stagiului: vineri dupa-amiaza, 20 iulie, orele 17:00 - 18:00
Ultima intalnire a stagiului : duminica dimineata, 29 iulie, orele 10:00 -11:00

Cu exceptia primei si ultimei zile de stagiu, sesiunile de practica dimineata vor avea loc intre orele 8:00 si 11:00 iar dupa-amiaza-seara intre 17:00 si 19:30. Prima duminica din stagiu (22 iulie) si ziua de miercuri din mijlocul stagiului (25 iulie) vor avea sedintele de practica doar dimineata, dupa-amiaza si seara fiind libere pentru drumetii sau alte activitati de recreere.
Prima duminica din stagiu (22 iulie) si ziua de miercuri din mijlocul stagiului (25 iulie) vor avea sedintele de practica doar dimineata, dupa-amiaza si seara fiind libere pentru drumetii sau alte activitati de recreere.

Întalnirile si sedintele practice vor avea loc pe tapsanul aflat chiar langa pensiunea Regina Muntilor, str. Valea Bangaleasa, Nr 135 A, Moieciu de Sus, sau, daca ploua, la caminul cultural din centrul statiunii.

Tema stagiului:

Va invitam la... Începuturi...

Realitatea este nu numai reala ci si inepuizabila: e mereu neprevazuta in felul sau; mereu plina de surprize, de noutate, de prospetime; nu vom putea niciodata da de capatul ei, zicandu-ne: in sfarsit, gata, am epuizat Realitatea!

La Începuturi suntem mereu intr-o stare de uimire in care nu reiteram la nesfarsit o veche intelegere (care atunci ar fi fost exhaustiva) ci din nou si din nou o percepem ca pe un lucru mereu proaspat, care-mi arata inca si inca si inca o fateta, pe care cu uimire nespusa ne intrebam cum de n-o banuisem macar, mai dinainte.

Va invitam asadar la... Începuturi...

Istoria civilizatiei umane este consemnata in marile muzee ale artei, ale descoperirilor si inovatiilor, in tratatele cronologiei ideilor filozofice, literaturii si muzicii etc.

Dar unde am putea gasi o reiterare a drumului omului in revelarea universalului propriei fiinte, incercarile si salturile de disciplinare ale lumii interioare purtatoare de intentii, frumuseti stranii, energii nenumite?

Va invitam la stagiul de vara Moieciu 2018, pentru a descoperi cel mai vast si imprevizibil tezaur al experientelor omului care isi cauta propria natura: practica Yoga. O scurta selectie a drumului parcurs de generatii de exploratori ai sinelui, de la cele mai simple forme de cultivare a uimirii si intuitiei, de descoperire a respiratiei si a sunetelor, pana la operele de arta ale exceptionalelor sinteze prezente in asanele din scoala Rishikesh sau in exercitiile multimilenare din Vak Yoga.

Va asteptam sa veniti insotiti de bogatia inepuizabila a propriului corp, cu disponibilitatea pentru lucrul in natura si cu mintea cea de la Începuturi...Cazarea participantilor la stagiul de vara este un lucru obisnuit pentru localnicii din Moieciu de Sus, dat fiind ca ei ne sunt gazde in fiecare an, de 28 de ani. Suntem asteptati cu drag, ca vechi prieteni.

Va puteti face rezervarea din timp, folosind de exemplu, inmoeciu.ro sau turistinfo.ro, su va puteti alege gazda preferata chiar atunci cand ajungeti; Moieciu fiind sat turistic, asteapta oricand musafiri.

Cand alegeti, tineti cont de distanta pana la Tapsanul de lucru (aflat chiar langa pensiunea Regina Muntilor, str. Valea Bangaleasa, Nr 135 A - a nu se confunda cu Craiasa Muntilor, care se afla tot in Moeciu de Sus, dar mai departe de Tapsan). Pentru rezervari la Pensiunea Regina Muntilor sau la Vila Regina Muntilor (sunt vizavi una de cealalta) puteti suna la 0745 296 154 sau 0745 005 425, dna Sumedrea Daniela.

Ce sa aveti la dumneavoastra:
- patura si izopren pentru lucrul pe jos (inclusiv o folie de plastic care va protejeaza de roua)
- imbracaminte din bumbac groasa, subtire, lejera, haina impermeabila
- sticla cu apa si palarie de soare, ochelari de soare, crema solara cu factor de protectie mai mare de 15
- caiet si instrumente de scris, inclusiv creioane colorate, pentru desenul mandalelor
- ghete de munte si lanterna, daca doriti sa mergem impreuna in drumetii
- o trusa minima de medicamente
- buna dispozitie

Daca decideti sa veniti (si ne-am bucura s-o faceti) va vom tine la curent cu toate informatiile legate de stagiu, inclusiv cu cele privind transportul din Gara Brasov catre Moieciu de Sus si inapoi spre Gara Brasov, daca alegeti deplasarea cu trenul.
Pana atunci, consultati site-ul grupului nostru de yoga (gnspy.org) si nu ezitati sa ne contactati pentru orice detalii care va pot sustine decizia si infaptuirea.

GNSPY, organizatorul stagiului este o organizatie nonprofit. Instructorii de yoga care vor sustine stagiul nu sunt compensati financiar pentru contributia lor. Organizarea stagiului in bune conditii necesita totusi o suma de bani pentru inchirierea tapsanului, a caminului cultural etc. care poate fi colectata de la participantii la stagiu. Contributiile individuale care pot ajuta in acest scop au fost calculate anul acesta la urmatorul nivel:

250 de lei pentru intreg stagiul de 10 zile pentru persoanele active (care un loc de munca)
400 de lei pentru intreg stagiul de 10 zile pentru o familie formata din 2 persoane active (ambele au un loc de munca)
350 de lei pentru intreg stagiul pentru o familie formata din 2 persoane in care doar un membru are serviciu
150 de lei pe persoana pentru intreg stagiul pentru pensionari, someri, elevi sau studenti

Ca in toate activitatile GNSPY, fiecare participant contribuie cu atat cat poate. Niciunei persoane nu i se va ingradi dreptul de a participa la stagiu din motive financiare.

Va a»ôteptam cu drag!

Echipa GNSPY

Alte articole din categorie:

Cursuri de Yoga la Bucuresti in 2020-2021
Cursuri de YOGA la Bucuresti in 2019-2020
Moieciu 2019 - Tematica
Contributia 2% 2019
Cursul de Yoga pt. anul I - Tematica anului 2018-2019
Tabara de Yoga de la Moieciu - 2018: "Inceputuri..."
Cursuri de YOGA la Bucuresti in 2017-2018
Moieciu 2017 - Cat costa, cum ajung, program, cazare, ce sa imi iau cu mine
Yoga in Bucuresti - programul cursurilor pt. 2016-2017
Moeciu 2016 in plina desfasurare
Moieciu 2016 - Program
Tabara de vara de la MOIECIU: 24 - 31 iulie 2016 - Yoga si inima
Dalles miercuri, 22 iunie 2016 - Iubirea si regasirea sensului vietii
Ziua Internationala a Yogai - editia 2016
Dalles miercuri, 18 mai 2016, Acceptarea bolilor si regasirea sensului vietii, invitat Dan Mircea Farcas(c) 2002-2018 www.gnspy.org