Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaScoala romaneasca de Yoga- cel de-al 42-lea an

In buddhism, numarul 42 (mai ales ca numar de ani) are o valoare aparte. Posibil final, posibil inceput, dar in mod cert scrutarea propriei noastre existente, a modului in care destinul si karma se intalnesc si interactioneaza. Pe data de 1 decembrie 2012, scoala romaneasca de yoga reprezentata prin GNSPY a intrat in cel de-al 42 an de existenta.
O SCOALA de yoga, aflata la rascrucea fenomenului yoghin si al vietilor celor implicati in ea, reprezinta mai mult decat o problema personala si subiectiva, unde un singur om se cauta pe sine si cauta sa inteleaga realitatea. Intr-o lume in care numarul pseudo-cautarilor este covarsitor mai mare decat cel al practicienilor autentici, o scoala de yoga (unde chiar este vorba de yoga!) e mai mult decat necesara. O scoala de yoga este un organism viu, in care mai multi indivizi se afla in sincronicitate in cautarea si trairea adevarului, si desi fiecare este o experienta unica si irepetabila, ei tind catre acelasi aer proaspat al realitatii.
Multi dintre noi care astazi putem inainta impreuna (si bineinteles, fiecare in maniera lui proprie) suntem indatorati acelui moment initial din data de 1 decembrie 1971, un mugure ce avea sa devina mai tarziu GNSPY, grup care a traversat si ipostaze neoficiale, tolerate sau cifrate pana la Revolutie, si apoi lumina zilei dupa ea.
Primii sapte oameni (yogacarya Mario Sorin Vasilescu si inca sase colegi de-ai nostri) care erau intr-o sala a Casei de Cultura Mircea Voda au fost atunci primul pas. Si tot primul s-a repetat din 1971 pana in lectia de astazi ca si in toate celelalte "astazi". De fiecare data, e primul pas; exact cum e realitatea, mereu proaspata, mereu la inceput, mereu nestiuta, care ne invita la trairea ei si care ne provoaca in permanenta. Nu e de mirare aceasta identificare, caci yoga e totuna cu viata traita constient, si yoga se regaseste in fiecare scoala, in fiecare practician, in fiecare pas pe care il face acesta, precum si in toti cei cu care interactioneaza, neuitand ca un om bine structurat structureaza multi alti oameni in jurul lui.

LA MULTI ANI scolii reprezentata de toti cei care odata, acum, si poate in viitor, au fost, sunt si vor fi alaturi de scoala si de principiile ei, de cel care a contribuit esential la nasterea ei (Yogacarya Mario Sorin Vasilescu) si de toti cei care prin efortul lor personal cauta in ei insisi si in Necunoscut.Alte articole din categorie:

Cursuri de Yoga la Bucuresti in 2020-2021
Cursuri de YOGA la Bucuresti in 2019-2020
Moieciu 2019 - Tematica
Contributia 2% 2019
Cursul de Yoga pt. anul I - Tematica anului 2018-2019
Tabara de Yoga de la Moieciu - 2018: "Inceputuri..."
Cursuri de YOGA la Bucuresti in 2017-2018
Moieciu 2017 - Cat costa, cum ajung, program, cazare, ce sa imi iau cu mine
Yoga in Bucuresti - programul cursurilor pt. 2016-2017
Moeciu 2016 in plina desfasurare
Moieciu 2016 - Program
Tabara de vara de la MOIECIU: 24 - 31 iulie 2016 - Yoga si inima
Dalles miercuri, 22 iunie 2016 - Iubirea si regasirea sensului vietii
Ziua Internationala a Yogai - editia 2016
Dalles miercuri, 18 mai 2016, Acceptarea bolilor si regasirea sensului vietii, invitat Dan Mircea Farcas(c) 2002-2018 www.gnspy.org