Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaSatya

Buna Mario :)
Vreau sa iti multumesc mult de tot pentru acest stagiu de lucru pe tema timpului. Daca in primele zile nu pricepeam mai nimic, dupa aceea si in special in ultimele zile ale stagiului lucram cu o pofta extraordinara, cum de mult nu am mai lucrat asa. Imi dau seama ca acest nou fundal de practica si instrumentele aferente lui erau exact ceea ce imi trebuia. Cand ma gandesc la faptul ca traiam intr-o permanenta graba ( uneori mascata, dar totusi simtita), noile idei si moduri de lucru parca sunt mana cereasca.; o mana cereasca pe care nu vreau sa o dau drumul din mana...si nu din pricina lacomiei:) ci din faptul ca nu vreau sa revin la mediocritate....ar fi tare pacat...
Inainte de acest Moeciu credeam ca stau relaxat si prezent in asane....insa oricat de putini muschi sunt incordati ei tradeaza ori o graba, ori o nerabdare de a iesi din pozitie, etc..prin urmare nu cred ca se poate sta in prezent (sau ma rog in clipa) fara a fi relaxat bine de tot.
Desi au fost doar 10 zile de lucru, eu le-am simtit ca bogatie de experienta ca si cum ar fi fost cateva luni bune de lucru.....sa nu mai vorbesc de faptul ca pentru prima data atentia spre ceea ce este era de la sine, fara efort, fara chinuiala...(evident alternand cu fuga mintii, dar oricum era altceva decat inainte).
Remarc si raporturile umane intre sedinte....niciodata nu am mai vazut ca oamenii sa fie atat de bine armozinati intre ei (ma refer la cei cu care am interactionat eu, "cai mai tinerei"...dar banuiesc ca s-a intamplat si cu ceilalti la fel); oameni care vorbesc pe rand, care nu se grabesc, care se asculta, care se bucura de acel timp petrecut impreuna si care stau intre ei omeneste, simplu si firesc.
Ultima sedinta de zazen a fost teribila...dar cat de utila. Evident abia dupa mi-am dat seama de utilitatea ei.
Asezandu-ma la 8 fara 5 in postura, "intuind cele doua reprize", imi trece mie prin cap sa stau in semilotus ( si nu in siddhasana sau turceste ca pana inainte), si cu piciorul stang deasupra ca e mai dificil pt mine.....ca doar pt o prima repriza cred ca o pot duce bine....Insa cand am vazut ca "gluma se ingroasa" si nu exista decat o singura "repriza" si durerea devenea insuportabila cam dupa doar vreo 25 de minute de stat....mi-am zis ca o sa mor in pozitie:) E adevarat faptul ca imi venea sa musc din pamant de durere in soldul stang( piciorul era amortit de mult ), insa am constat un lucru extraordinar...si anume sinceritatea in durere. Ceea ce consideram inainte a fi compasiune si empatie pentru durerea celorlalti era ca, o durere in "alea 3 litere"...
Iar cand am auzit imediat si fraza "recunoaste ca Voia Lui e ultimul lucru care te intereseaza", parca mi s-a luat o piatra de pe inima...Stau si ma gandesc la faptul daca intr-adevar cred in Dumnezeu sau nu. Daca as crede cu adevarat in El si as crede si ca El este in mine, ar trebui sa fiu intr-un permanent entuziasm si permanenta bucurie("Bucurosi le-om duce toate", cum spunea poetul);adica pt mine un omuletz ar fi cea mai tare chestie posibile: Insusi Dumnezeu se afla in mine!!!!cand ma gandesc la asta ma cutremur!!! Orice "problema de viata" ar fi, mai putea ea sa dea nastere la suferinta, in lumina faptului ca Dumnezeu exista si e in fiecare dintre noi? In cazul acesta, al unui entuziasm destul de rar , imi dau seama ca nu exista nici macar un nano-bob de mustar:)
Insa traiasca Satya!!! si acceptand-o ma cuprinde entuziasmul!!

Alte articole din categorie:

Trairi dupa primul trimestru
"Repere" care au disparut
teama de Dumnezeu
Lucrurile invatate din Yoga
"De ce Aici? De ce Acum? De ce Asa?"
Zambetul..
Un Paste Fericit
Sa respir... sa ma las respirata
M-am nascut intr-o zi de .......
Udana Jayat
Satya
Despre iubirea de Dumnezeu
Caderile de energie
Dialog cu Criticul meu Interior
O lectie despre infrapersonalitati(c) 2002-2018 www.gnspy.org