Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaMarele TU!

Adeseori auzim laude pentru artistii care reusesc sa intretina o cariera de ani de zile pentru ca se reinventeaza constant si astfel se mentin nu numai in atentia fanilor, dar si a tuturor criticilor din industria lor. Fericitii! Nu au nevoie decat de un look nou, eventual provocator, pentru ca va starni fie admiratie, fie vreun scandal, de o linie muzicala sau de un rol nou, care sa le puna in valoare dimensiuni inedite ale personalitatii artistice.


Si noi avem de intretinut o cariera. Nu numai ca profesionisti, ci si ca oameni care avem de dus la bun sfarsit un destin: trebuie sa traim si pentru noi, dar si pentru ceilalti. Ce unelte avem la indemana pentru a ne reinventa pe plan uman? In cazul nostru, o haina sau o culoare noua a parului nu ne asigura supravietuirea ca fiinte umane implinite.

Fiecare dintre noi poate fi MARELE TU! daca este atent cu sine,

se conecteaza la fiinta sa profunda – la tipurile sale de inteligenta, la spiritualitatea sa, la toate resursele fizice si mentale cu care este daruit, mai pe scurt, daca isi respecta calitatea sa de om, isi identifica scenariul de viata si relatia pe care o are cu eul-busola, factor esential al evolutiei si al unei imagini exterioare implinite

SI

nu ignora faptul ca este un animal relational: traieste prin relatiile pe care le stabileste, prin intelepciune si experienta de viata, cu semenii. Omul poate fi lup pentru om, dar nu aceasta ii este menirea.
Cartea lui René de Lassus este un semnal de alarma tras pentru a reface lacunele pe care le intuim in scenariul nostru de viata. Pentru a ne stimula sa ne redescoperim si sa ne reinventam necontenit. Pentru a ne construi acea existenta la care visam cu siguranta si care se va dovedi la indemana, pentru ca de ea nu ne desparte decat dorinta de a ne implini cu adevarat. Descoperiti comorile dinlauntrul vostru!

Alte articole din categorie:

Revista Romana de Yoga 2
Yoga Sutra
Parintele Tiberiu Visan - Libertate si Credinta
Marele TU!
Legenda Antihristului, de Wilhelm Bousset
Filosofia Yoga in relatie cu alte sisteme de gandire indiana, Dasgupta Surendra Nath(c) 2002-2018 www.gnspy.org