Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaM-am nascut intr-o zi de .......

Buna, Mario,

Iti trimit o poveste ca sa vezi ce roditor este cuvantul Pr. Tiberiu Visan, mai ales pentru noi, elevii tai, si ce efect de limpezire are.

6 aprilie 2009

„M-am nascut intr-o zi de …” va fi motto-ul sedintei de azi, si-l vom relua după fiecare executie a Salutului lunii.

Asadar, m-am nascut intr-o zi de vineri, luna septembrie, in anul dramatic de sfarsit al razboiului.

Reiau mottoul cu Sthirata Mudra si imediat se instaleaza obisnuita presiune ca prezenta-atenţ ionare in piept. Imi apare, pe ecranul mintii, amintirea unei duminici in primele ore ale dimineţii, la varsta de 10-12 ani. Era iarna si un soare stralucitor navalea prin fereastra. Daca n-ar fi fost florile de gheata, de o uimitoare varietate, desenate pe geam, as fi zis ca este primavara. Se auzea la radio muzica sublima din „Cavalerul rozelor” de Richard Strauss si in sufletul meu chiar era primavara. Doamne, cata sete de frumos exista la acea varsta ! Combinata cu imaginaţia bogata, aceasta nevoie de frumuseţe se manifesta (cum altfel?) desenand si colorand toata ziua.

Cand Pr. Tiberiu Visan ne-a dezvaluit in „Protectia si alianta divină zilnica” obligatia zilei de vineri, am recunoscut zambind puternica ei amprenta asupra mea: „stradania de a imbraca gandurile, cuvintele si faptele in frumusete obiectiva”.

Execut „Salutul lunii” cu Sthirata Mudra. Pozitia rigidă imi limiteaza foarte mult miscarile, dar ciudat, imi dezvaluie ceva ce aveam dintotdeauna (ca toată lumea), dar pe care nu intotdeauna o scot suficient la lumină (ca toata lumea), structura demnitatii interioare.

Ma intorc iarasi la tema sedinţei: m-am născut intr-o zi de vineri a lunii septembrie, luna inzestrata cu darul curiozitatii, al discernerii lucrurilor, dar si cu un critic interior energic. Si iarasi se aude mesajul Pr. Tiberiu Visan: „sa ne straduim sa invatam din toate intamplarile vietii” si „introspectiune: ne judecam pe noi, fara sa-i judecam pe semenii nostri”.

Execut Salutul lunii, apoi reiau povestea: m-am născut intr-o zi de vineri a lunii septembrie, in anul de sfarsit al razboiului. Erau vremuri grele, de spaime si multe greutati pentru parinti. Parte din spaimele mamei sunt inscrise in corpul meu fizic. Am avut niste parinţi simpli, dar de o demnitate si onestitate remarcabile care-i i-au tinut departe de compromisurile vremurilor. Parca ar fi traversat toata viata lor cu Sthirata Mudra. Lor le datorez atitudinea de abordare directa a dificultatilor, fara ocolisuri.

Execut in sens invers (de la pozitia finala la cea de inceput) a Salutului lunii: sunt absolut surprinsa de lejeritatea cu care l-am facut, fara poticneli, cursiv, firesc. Pai, de ce ma mir, sensul lui de executie nu este acelasi cu a privi retrospectiv viata ?

Meditatia de final: m-am nascut intr-o zi de vineri a lunii septembrie, intr-un an dramatic, dar si plin de sperante si coborand in amintiri, toate lucrurile mi se par legate si cu rostul lor. Simt, mai mult ca niciodata, legatura trainica cu parintii prin genul de destin presarat cu multe praguri si, mai ales, prin aceeasi atitudine de abordare. Caldura si duiosia inunda deodata zona din centrul pieptului, acolo unde coexista, spre salvarea noastra, si Anahata si Tipheret..

Cum spunea Pr. Tiberiu Visan ? „Reflectam asupra faptelor si experientelor noastre de peste zi”.

Inteleg acum de ce obligatiile zilei de nastere, conform descifrarilor sale, sunt protectie si alianta divina.


Multumesc pentru rabdare,

A...a

Alte articole din categorie:

Trairi dupa primul trimestru
"Repere" care au disparut
teama de Dumnezeu
Lucrurile invatate din Yoga
"De ce Aici? De ce Acum? De ce Asa?"
Zambetul..
Un Paste Fericit
Sa respir... sa ma las respirata
M-am nascut intr-o zi de .......
Udana Jayat
Satya
Despre iubirea de Dumnezeu
Caderile de energie
Dialog cu Criticul meu Interior
O lectie despre infrapersonalitati(c) 2002-2018 www.gnspy.org