Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaImbratisati copacul

Exista pe pamant un martor tacut, dar viu al erelor geologice, al istoriei planetare preumane si umane.
Este o lume stranie, desi vizibila, frematand de viata dincolo de aparen ...
Exista pe pamant un martor tacut, dar viu al erelor geologice, al istoriei planetare preumane si umane.
Este o lume stranie, desi vizibila, frematand de viata dincolo de aparenta imobilitate, un imperiu cu o infinitate de exemplare vii, in care fiecare e depozitarul legii necrise a Vietii.

I se spune flora, vegetatie sau verdeata si este aceea care a infaptuit uluitoarea trecere a existentei de la anorganic la organic. Iata de ce v-am pregatit pentru intalnirile din acest an exercitii de conectare cu Realitatea prin intermediul plantelor, sperand ca acest contact catalitic si osmotic sa ne redeschida mai repede si mai profund spre Natural. Iar azi, ca un prim pas – ridicol pentru prosti, pueril pentru ignoranti si periculos pentru demagogi – va chem sa va impartasitidin nesecata energie a lumii vegetale.

Caci e greu profanului sa simta sau sa-si imagineze macar uriasele fluxuri radiante ce leaga zonele inverzite, imensii nori de forta emanati de plante, de paduri si de campii, sau uraganele silentioase ale pulsatiilor clorofiliene. Daca tot suntem strapunsi si spalati fara stirea noastra de suvoaiele puterii verzi, sa ne deschidem odata constienti catre ele, contopindu-ne cu spirala energiei si evolutiei.

Nu aveti putere, nu aveti dragoste, sunteti derutati sau apatici? Iesiti atunci din casa si din tabieturi macar o ora la cateva zile. Indreptati-va spre primul palc de arbori sanatosi. Apropiindu-va de ei, lasati-va cuprinsi de ideea unui respect, poate neinteles dar necesar, caci arborii sunt formidabile antene de emisie – receptie intre pamant si aer.

Apropiati-va patrunsi de bucuria unei reintalniri de mult dorite. Intai plimbati-va printre pilonii vii in toate sensurile, in toate directiile posibile, respirand profund, dar neostentativ, fara ritmuri dinainte elaborate. Plimbandu-va, va veti simti deodata atrasi de un anume copac. Mergeti, nu va lasati chemat prea mult, duceti-va si imbratisati-l. Nu incercati sa-i smulgeti energia, ci ramaneti nemiscati amandoi, simtind pur si simplu ca existati. Lasati senzatiile sa va invadeze fara a incerca sa le identificati, sa le aflati talcul ascuns.

Ramaneti minute, minute... Iar de va cheama alt arbore, alergati! Va veni ziua cand veti percepe cum prin scoarta crapata forta si blandetea fiintei vegetale unduieste spre voi, prin voi, pentru voi. Respectati arborii!

Alte articole din categorie:

Credinta
Proiectul "De vorba cu Bunicii"
Petitie la CNA privind reclamele Romtelecom
Oferta Telecom si managementul Blasfemiei
Moş Crăciun
pentru Rosia Montana(2)
pentru Rosia Montana
Uite de ce iesim in strada pentru Rosia Montana
Am amplasat primele 5 corturi pentru Rosia Montana in Bucuresti, dar avem nevoie de voluntari!
B*una pe zi
Durckheim - Cateva riscuri de practicã improprie a exercitiilor spirituale
EXERCITIU (SI) PENTRU COXATROZA
Afectiuni ale Coloanei
FICATUL
TICURILE VERBALE(c) 2002-2018 www.gnspy.org