Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaFlori si arbori

Stiu, toti iubim florile, iarba, arborii.

Cea mai buna dovada: smulgem florile pentru a le strivi smaltul in ierbare sau pentru niscava buchete festive. ...
Stiu, toti iubim florile, iarba, arborii.

Cea mai buna dovada: smulgem florile pentru a le strivi smaltul in ierbare sau pentru niscava buchete festive.

Cosim cu multa sarguinta iarba campiei, surzi la vaietul dureros al firelor retezate, iar arborilor taiati cu cele mai moderne si aprige unelte le rezervam o soarta demna de maretia lor: ii facem chibrituri.

Si bineinteles tot noi ne extaziem afland ca savantii au demonstrat ca aceleasi plante simt, tin minte, ba, mai mult, comunica intr-un limbaj inca neelucidat.

Si atunci ne napustim asupra lor, le intepam cu ace, le ardem cu brichete electronice, doar-doar aparatele de inregistrare ne vor marturisi tipatul si suferinta fiintei maltratate, dovedindu-ne ce mari cunoscatori si stapani ai vietii vegetale suntem.

Oare ignoranta noastra, baricadata in spatele tehnologiei ultrasofisticate, se va simti ea macar jenata ca inteleptul autor al textului initiatic Siddhanta Muktavalli ne striga inca din anii 700:
"Plantele traiesc si simt, in arbori exista o constiinta. Fii bun fata de arbori si plante, si trateaza-le cu blandete."

Iar comoditatea noastra cea calduta va fi ea tulburata cat de cat, afland ca inca de acum zeci si zeci de ani marele iubitor de plante si adevar Luther Burbank "a convins" cel mai tepos cactus californian inca de cand era pui sa creasca mare renuntand la tepii lui?
Metoda? I-a vorbit pur si simplu cu graiul si undele mintii, asigurandu-l si impregnandu-l de dragostea sa, convingandu-l sa-i accepte ajutorul si protectia. Sarlatanie? Nu.
Fotografiile si documentele despre acest caz, ca si despre altele, asemanatoare, au intrat definitiv in campul analizei stiintifice. Telepatie, parapsihologie? Poate. Dar mai presus de orice, dragoste si intelegere.
I

In aceasta lume in care totul e una cu el insusi, in care nimic nu e separat si toti suntem Una, dragostea neoarba si intelegerea corecta sunt singurele posibilitati de a supravietui.

Iar voi, de vreti sa stiti exact cum sunteti, masurati-va calitatea sufleteasca si prin aspectul florilor ce le cresteti in casa voastra. Nu e nevoie de comentarii. Uitati-va la ele si veti sti cum sunteti.

Nu e vorba aici de ingrijire, ci de o posibila radiatie a campului vostru biopsihic. Convorbind despre flori, iarba si arbori vizam, in ultima instanta, sinele nostru adanc simtitor si irepetabil.


Si poate vazandu-le cum renasc in acest inceput de primavara, veti dori sa renasteti si voi din cenusa somnului de iarna – sau a indolentei de pana acum, caci singura pasare Phoenix poate fi Omul, cand tinde sincer spre contopirea cu natura care l-a nascut. Aceasta intentie as dori sa vi-o transmit – mai ales cu ajutorul plantelor – printr-un set de tehnici aparte, prevazute pentru rubrica acestui an.

Dar pana atunci uitati-va unde si ce calcati cu piciorul. Era cumva o floare?


Alte articole din categorie:

Credinta
Proiectul "De vorba cu Bunicii"
Petitie la CNA privind reclamele Romtelecom
Oferta Telecom si managementul Blasfemiei
Moş Crăciun
pentru Rosia Montana(2)
pentru Rosia Montana
Uite de ce iesim in strada pentru Rosia Montana
Am amplasat primele 5 corturi pentru Rosia Montana in Bucuresti, dar avem nevoie de voluntari!
B*una pe zi
Durckheim - Cateva riscuri de practicã improprie a exercitiilor spirituale
EXERCITIU (SI) PENTRU COXATROZA
Afectiuni ale Coloanei
FICATUL
TICURILE VERBALE(c) 2002-2018 www.gnspy.org