Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaCredinta

"Credinta nu este afirmarea teoretica a ceva incert, ea este acceptarea existentiala a ceva care transcende experienta obisnuita. Credinta nu este o opinie, ci o stare. Este starea de a fi cuprins de catre puterea fiintei, care transcende tot ce exista si la care participa tot ce exista. Acela care este cuprins de aceasta putere este capabil sa se afirme, deoarece stie ca el este afirmat de catre puterea fiintei insasi.

Credinta care face posibil curajul disperarii este acceptarea puterii fiintei, chiar in circumstanta ne-fiintei. Chiar in disperarea privind sensul, fiinta se afirma ea insasi prin noi.
Actul de a accepta absenta sensului este in sine un act plin de sens, un act de credinta. Am vazut ca acela care are curajul de a-si afirma fiinta in ciuda destinului si a culpabilitatii, nu le suprima: el ramane sub amenintarea lor si le suporta loviturile. Dar el accepta sa fie acceptat prin puterea fiintei insasi, la care el participa si care ii da curajul de a-si asuma angoasele destinului si a vinovatiei. La fel se intampla cu angoasa indoielii si a absurdului. Credinta care creaza curajul de a le integra nu are un continut specific: este credinta pur si simplu, fara directie precisa, credinta absoluta. Ea nu se defineste, deoarece tot ce se defineste se dizolva in indoiala si absurd. Cu toate acestea, chiar absoluta, credinta este altceva decat o emanatie de emotii subiective sau o dispozitie fara fundament obiectiv."

Extras din "Le courage d’être", de Paul Tillich.

Alte articole din categorie:

Credinta
Proiectul "De vorba cu Bunicii"
Petitie la CNA privind reclamele Romtelecom
Oferta Telecom si managementul Blasfemiei
Moş Crăciun
pentru Rosia Montana(2)
pentru Rosia Montana
Uite de ce iesim in strada pentru Rosia Montana
Am amplasat primele 5 corturi pentru Rosia Montana in Bucuresti, dar avem nevoie de voluntari!
B*una pe zi
Durckheim - Cateva riscuri de practicã improprie a exercitiilor spirituale
EXERCITIU (SI) PENTRU COXATROZA
Afectiuni ale Coloanei
FICATUL
TICURILE VERBALE(c) 2002-2018 www.gnspy.org