Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaCate ceva despre invidie

Invidia - Un reper renegat.


*Dorinta a ceea ce nu poti sa ai, nu poti sa fi sau sa devii. O dorinta manifesatata in exces atat de mult, incat consuma, altereaza, energia lui "a face".
*Discrepanta dintre pozitia ta si a celui care a reusit.
*Invidia poate aparea cand URMARESTI REZULTATUL SI NU CALEA . Cand nu accepti faptul ca tu esti cel care trebuie sa te schimbi, sa mergi.
*Prapastia dintre ceea ce esti si ceea ce nu crezi ca poti sa fii, desi ai vrea si atunci demolezi pe celalalt si ce a construit el, crezand ca astfel poti sa fii mai aproape.
*Invidia este o stare de inchidere. Incapacitatea de a accepta si recunoaste reusita celuilalt, cu elemente ce decurg din hotie(privarea celuilalt de bunul sau)
*Invidia ascunde in spate de fapt, dorinta de a te apropia de cel care a reusit, dar esti incapabil sa intelegi ca sensul este de la tine catre el si nu invers. invidia este oglinda a ceea ce crezi ca nu poti.
*Prin invidie demolezi ceea ce nu poti construi de teama ca nu poti ajunge acolo, incapabil sa rezonezi cu starea de reusita pt ca esti foarte departe de ea si nu te impaci cu cei trei A(aici, acum, asa).
*Invidia este incapacitatea de a te bucura pentru altcineva, fractura la nivel amotional corect manifestat prin iubirea aproapelui, incapacitatea de a intelege starea de unitate a fiintei umane(starea lui de bine ma face si pe mine sa fiu bine, si invers)
*carapacea care incatuseaza simpatia, aprecierea, recunoasterea calitatilor( atribute ale valorii umane).Numai un om de valoare recunoaste calitatile celuilalt.
Lipsa rezonantei dintre calitatile lui si forma in care exist eu.

Optimismul din mine ma face insa, sa caut o latura buna a invidiei.
-indicator de recunoastere a pozitiei in care te afli si iti spune ceiti doresti.
-cealalta fateta a capacitatii de recunoastere a unor elemente calitative care iti sunt necesare.
-pentru a priva pe cineva de bunul sau,inseamna ca mai intai ai avut capacitatea de a recunoaste acel bun(bine) al sau si doresti sa faca parte din ceea ce esti tu sau ce este al tau. Doresti sa il demolezi pentru ca vrei sa fii mai aproape de el, insa il judeci din pozitia pe care esti centrat in acel moment.

Invidia este o cortina care se asaza pentru a fi data laoparte. In spatele cortinei, se afla actorul, dornic sa isi joace rolul pe scena in care a fost asezat.

Alexandru B.

Alte articole din categorie:

Trairi dupa primul trimestru
"Repere" care au disparut
teama de Dumnezeu
Lucrurile invatate din Yoga
"De ce Aici? De ce Acum? De ce Asa?"
Zambetul..
Un Paste Fericit
Sa respir... sa ma las respirata
M-am nascut intr-o zi de .......
Udana Jayat
Satya
Despre iubirea de Dumnezeu
Caderile de energie
Dialog cu Criticul meu Interior
O lectie despre infrapersonalitati(c) 2002-2018 www.gnspy.org