Grupul national de studiu si practica YOGA
Organizatie membra a Uniunii Europene de YogaA visat copilul pe care apoi l-a adoptat

O inginera de 53 de ani din Galati a visat intr-o noapte, din postul Pastelui, un copil care plangea si ii cerea ajutorul. Valerica Horoi l-a gasit intr-un centru  de plasament pe ...
O inginera de 53 de ani din Galati a visat intr-o noapte, din postul Pastelui, un copil care plangea si ii cerea ajutorul. Valerica Horoi l-a gasit intr-un centru  de plasament pe acel baietel din vis. Era orb
si avea nevoie de ajutorul ei. L-a luat in plasament si il iubeste ca pe propriul fiu, desi toti cei din jur i-au spus sa nu se lege la cap, ca e un copil cu probleme. Femeia se zbate acum sa il duca pe micut la o clinica de oftalmologie din Belgia, unde ar trebui sa fie operat.


Costul interventiei, spitalizarea si deplasarea depasesc insa 15.000 de euro. Atat costa vederea lui Ciprian.

"Toti mi-au spus ca sunt nebuna"

 Valerica Horoi a lucrat la Bucuresti, ca inginer, ani intregi,
ca si sotul ei. Familia are de toate, o casa frumoasa la Galati, cu o curte mare. Fata celor doi soti este studenta in ultimul an la Medicina.

Valerica si-a dorit sa ofere afectiunea ei unui copil lipsit de dragostea parinteasca: "Avem de toate si am zis ca nu e rau sa ajutam un copil. Mi-am dorit sa iau doua fetite gemene, dar nu s-a putut. Intr-o noapte, mi-a aparut in vis un copil. Imi cerea ajutorul, striga parca dupa ajutor. Il chema Ciprian, a fost un vis cu imagini puternice, un vis care s-a repetat.


Era in postul Pastelui cand l-am visat prima oara", povesteste inginera. A facut demersurile la Protectia Copilului, i s-a spus ca poate lua un copil mare. Ea nu a vrut, a zis ca vrea un copil mic, sa il poata creste, ajuta si iubi. I s-a pus in vedere ca exista doar doi baieti, foarte mici, de un an, dar ca sunt orbi amandoi. Unul era dragut, grasut, iar pe celalalt il chema Ciprian. Ciprian avea, la un an, doar 4 kilograme, era subdezvoltat, tipa incontinuu si nu dormea. Valerica Horoi a decis: el e copilul. "Si chiar era. Era copilul din vis care imi cerea ajutorul. Cand am anuntat ca vreau sa il iau in plasament, tocmai pe acest baietel, toti mi-au spus ca sunt nebuna, ca sa ma duc la psihiatru, ca e un copil rau, bolnav, orb, ca nu mananca si nu doarme. Dar am zis nu, pe el il iau, tocmai pentru ca e asa cum e si are nevoie de ajutorul meu", povesteste Valerica.

Lacrimi de iubire

Cand povesteste toate acestea plange. L-a luat pe Ciprian acasa in noiembrie 2004. Are acum  2 ani: "A fost greu, nu dormea, nu manca. Dar i-am facut tratamente, a inceput sa asimileze. Am luat legatura cu un medic din Timisoara, i-a dat un tratament naturist pentru ochi si, in trei luni, Ciprian a inceput sa intrezareasca pete de lumina. Fusesem cu el la Clinica de Oftalmologie din Bucuresti, la dr. Monica Pop. I s-a pus diagnosticul de "retinopatie de prematuritate". Ciprian a fost nascut la 6 luni".

Dupa tratamentul naturist, Valerica s-a dus din nou la Bucuresti cu
Ciprian, dar nimeni nu a crezut-o ca micutul a inceput sa intrevada fasciculul de lumina. "Mi-au zis ca sunt nebuna, dar nu m-am lasat pana nu i-au facut iar toate investigatiile. Si au constatat medicii ca o parte din retina se refacuse si ca poate fi operat la o clinica din Belgia, unde dr. Florin Balta mi-a facut chiar o programare". Programarea a fost insa  pentru luna iunie, la Saint Augustinus Hospital, din Belgia.

Un suflet de copil are nevoie de ajutor

Intre timp, femeia, care vrea sa fie o mama buna pentru micutul Ciprian, pe care nimeni nu l-a dorit, a cheltuit milioane de lei pe tratamente si vitamine: "Vreau ca acest copil sa vada. Poate ca cei din jur spun ca sunt nebuna, dar nu ma lasa sufletul sa il abandonez, sa il las asa. Statul nu suporta astfel de operatii, ca nu sunt bani. Am batut pe la usi, am fost la firme, la consiliul local, dar nu am reusit sa strang banii. Mi-a ramas doar presa. Trebuie sa strang bani pentru acest copil. Trebuie sa ma ajutati. Sa il ajutati sa vada. E doar un suflet care are nevoie de noi", spune Valerica Horoi, femeia care a visat copilul cu mult inainte de a-l vedea in carne si oase.

Conturile sunt deschise la Banca Comerciala Romana, filiala Galati.
Contul in euro este: RO12RNCB2700000653610002. Contul in lei este: RO39RNCB2700000653610001.


Sursa: Evenimentul zilei

Alte articole din categorie:

Matthieu Ricard: Habits of happiness
Cultura Ritmului Incetinit
Terapia iertarii - I
Terapia iertarii - II
De cind a incetat munca sa fie munca?
Manifestatie impotriva timpului care trece
Cele 16 reguli ale lui Bob Parsons, dupa care sa traiti
10 solutii pentru a-mi respecta hotararile
Swami Kuvalayananda
Cuprinsul spiritual al muncii
Un geniu isi ia ramas bun
Accident pe platourile de filmare
Mozart la Ateneu / Despre muzica si maini
Calatorie in creier
Studii de urmărire de lungă durată evidentiază un beneficiu considerabil al tratamentului homeopat
(c) 2002-2018 www.gnspy.org